• Ieri, la Salina Slanic a avut loc o intalnire la care a participat si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma

Timp de doua ore, ieri, la Salina Slanic, a avut loc o intalnire cruciala pentru locuitorii de pe Valea Slanicului, la care au participat presedintele Consiliului Judetean Prahova – Mircea Cosma, directorul general al Salrom – Gabriel Muraru, alaturi de reprezentanti ai Salinei Slanic si ai autoritatii locale: primarul orasului Slanic, Danelus Costea (USL), deputatul Andrei Sava (USL), Anghel Belea, inginer de exploatare, Florin Chipesiu, director de investitii, si consilierul local USL Mihai Badulescu.
In cadrul comandamentului operational desfasurat ieri, s-a facut un anunt de o importanta deosebita pentru locuitorii din Slanic si pentru salina din oras: va fi reluata circulatia feroviara intre Ploiesti si Slanic, incepand cu data de 1 iulie 2012! Acest lucru va fi posibil dupa ce societatea Transferoviar Grup SA a castigat licitatia desfasurata pentru sectia de cale ferata Ploiesti– Slanic, desfasurata in luna mai a.c. Potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate „CFR” SA, sectia respectiva a fost adjudecata pentru o perioada de patru ani, urmand ca operatorii economici care au fost desemnati castigatori sa preia si personalul CFR care isi desfasoara activitatea pe tronsoanele castigate la licitatie. Vestea ca va fi reluata circulatia trenurilor de persoane si a celor de transport de marfa este una cat se poate de buna inclusiv pentru angajatii de la Salina Slanic, pentru ca, odata cu redeschiderea acestui tronson, va fi posibila reluarea activitatilor de export ale Salinei in Serbia, Bulgaria si in Ungaria.
Tot ieri, au fost analizate si alte patru proiecte realizate de catre Consiliul Judetean Prahova in parteneriat cu Primaria Slanic si cu alte localitati din zona, printre care se regasesc amenajarea turistica a Minei Unirea din cadrul Salinei Slanic, promovarea Drumului Sarii, unul dintre proiectele turistice propuse de catre conducerea administratiei judetene si Primaria Dumbravesti, in parteneriat cu Consiliul Local Slanic si Societatea Nationala a Sarii – Salrom.
Alte doua teme importante discutate ieri la Slanic de catre conducerea Consiliului Judetean Prahova si reprezentantii autoritatilor locale au fost legate de punerea in exploatare a Baii Verzi – realizata prin accesarea fondurilor europene, precum si de revenirea la „trenul turistic” care facea legatura, la inceputul secolului trecut, intre Bucuresti si Slanic.
Astfel, cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Prahova, care a sustinut dintotdeauna existenta legaturii feroviare dintre Slanic si Ploiesti, Valea Slanicului va avea posibilitatea reala de a deveni o adevarata vale turistica, una cu capat de linie in orasul sarii.
Violeta STOICA