ADR Sud Muntenia a finalizat procedura de verificare a conformitatii administrative si a declarat eligibil proiectul “Cresterea accesibilitatii catre partea de nord a Polului de Crestere in special catre Spitalul Judetean Prahova, prin realizarea pasajului rutier in continuarea DJ 102 peste DN 1B”, trecand astfel in etapa de evaluare tehnica si financiara.
Proiectul initiat de Consiliul Judetean Prahova, are o valoare totala de 84 de milioane de lei si isi propune realizarea la iesirea din Ploiesti a unui pasaj superior giratoriu peste DN 1B, in continuarea DJ 102, pentru a asigura decongestionarea traficului rutier. Lungimea pasajului va fi de 950 metri, iar intersectia bretelelor de acces cu DN 1B se va realiza printr-un sens giratoriu.
Pentru realizarea proiectului vor fi expropriate mai multe suprafete de teren, in total 30.419 de metri patrati, costurile procedurii ridicandu-se la aproximativ 1,9 milioane de lei.
In prezent, in zona respectiva apar dese blocaje de circulatie din cauza intensitatii foarte mari a traficului, iar realizarea acestui proiect va duce la aparitia celei mai moderne iesiri din Municipiul Ploiesti.
Finantarea obiectivului se va face din bugetul propriu al Consiliului Judetean si din Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniul major de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: “Poli urbani de crestere”.