Ca urmare a emiterii de catre Administratia Nationala de Meteorologie a codului potocaliu de caldura, in perioada 22 – 23 iunie 2012, in intervalul 11.00-20.00 circulatia vehiculelor cu masa totala maxim autorizata mai mare de 7,5 tone a fost interzisa temporar pe drumurile nationale din mai multe judete, printre care si Prahova.
Politistii rutieri au efectuat in acest interval actiuni care au urmarit modul in care este respectata restrictia temporara de circulatie, in acest sens fiind instituite filtre rutiere pe principalele drumuri nationale din judet.
Multi conducatori auto au ignorat instituirea restrictiei si recomandarile facute anterior de catre autoritati, alegand totusi sa circule pe tronsoanele de drum si la orele cand acest lucru era interzis.
Astfel, fata de 21 de conducatori auto care nu au respectat retrictia a fost luata masura retinerii permiselor de conducere, dar au existat si 16 cazuri in care au fost depistate circuland autovehicule din categoria celor exceptate de la prevederile restrictiei: transporturile de animale vii si produse perisabile de origine animala si vegetala, transporturi de marfuri sub temperatura controlata, transporturi pentru distribuire de carburanti etc.
In continuarea acestor activitati, in aceasta dimineata a fost organizata o actiune de prevenire si combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere in zona localitatii Plopeni, activitati la care au participat si specialisti din cadrul R.A.R. si A.R.R. Prahova.
Pentru abaterile constatate la regimul circulatiei, politistii rutieri au aplicat 42 de sanctiuni contraventionale, in special pentru nereguli privind defectiuni tehnice, lipsa documentelor, consum de alcool sau nerespectarea capacitatii de transport.
Totodata, au fost retinute 3 permise de conducere ale unor conducatori auto care consumasera anterior bauturi alcoolice si 13 certificate de inmatriculare auto si un set de placute cu numar de inmatriculare.