• Programul de distribuire a buletinelor de vot, timbrelor autocolante, stampilelor de control ale sectiilor de votare, stampilelor cu mentiunea „VOTAT” si a celorlalte materiale necesare procesului electoral este urmatorul: vineri, 08.06.2012 (orele 09.00 – 15.30 pentru 53 de unitati administrativ-teritoriale); sambata, 09.06.2012 (orele 08.00 – 13.00 pentru 51 de unitati administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Ploiesti).
• In cadrul instruirii primarilor celor 104 unitati administrativ-teritoriale a fost pusa in discutie necesitatea asigurarii dotarii sectiilor de votare, avandu-se in vedere numarul alegatorilor arondati, astfel incat sa fie asigurata dotarea necesara si obligatorie. Primarii au sustinut ca sunt in masura sa asigure dotarea corespunzatoare, utilizand si materiale recuperate de la alegerile anterioare.
• Au fost asigurate grupuri electrogene pentru Biroul Electoral Judetean si grupuri electrogene de rezerva; au fost efectuate verificari, neidentificandu-se localitati in care se pot inregistra intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.
• Au fost identificate sectii de votare unde se poate inregistra un procent superior de participanti la vot si s-au stabilit masurile necesare astfel incat sa nu existe blocaj in procesul electoral.
• S-a reverificat si s-a optimizat planul de paza al sectiilor de votare.
• Au fost stabilite impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean masurile de eliberare si amenajare dupa procesul de votare a spatiilor necesare desfasurarii in conditii optime a examenului de bacalaureat.