Judecatorii de la Tribunalul Prahova l-au condamnat, marti, la pedeapsa maxima cu inchisoarea pentru infractiunea de viol pe barbatul din orasul Boldesti-Scaeni care si-a violat mai bine de trei luni fiul care nici nu implinise sase ani.
Tribunalul Prahova a admis si actiunea civila formulata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, ca reprezentant legal al baietelului violat, si a dispus, in consecinta, ca inculpatul condamnat sa plateasca daune morale in cuantum de 50.000 de lei. Sentinta data marti va avea doua cai de atac – apelul (in zece zile de la comunicare), la Curtea de Apel Ploiesti, si recursul, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In martie 2012, Paul Ionut Visan a fost arestat preventiv pentru violarea baietelului sau, de mai multe ori, in perioada ianuarie-martie. La vremea arestarii violatorului-pedofil, parintii copilului traiau in concubinaj, alaturi de minor, intr-o cladire apartinand unei foste ferme din zona Seciu, pe care au reamenajat-o cu ajutorul localnicilor. Izolarea locuintei improvizate, aflata departe de casele din cartier, i-a permis barbatului sa ajunga in situatia de a abuza sexual de propriul copil, fara sa tina cont de urmarile pe care le vor avea gesturile sale asupra minorului. Mama victimei a declarat, in martie, ca i-a fost teama sa dezvaluie grozaviile care se intamplau in familia ei, din cauza amenintarilor cu moartea venite din partea concubinului sau, care ar fi amenintat-o ca ii taie gatul daca spune ceva.
De altfel, femeia este cercetata, in prezent, la randul ei, in stare de arest preventiv, pentru marturie mincinoasa.
Baietelul abuzat sexual – care primeste in continuare consiliere psihologica – se afla acum in grija unui asistent maternal atestat, alaturi de fratele sau mai mic.