O ploiesteanca a sesizat politistilor din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Ploiesti, faptul ca a primit pe telefonul mobil un mesaj prin intermediul caruia era instiintata ca este castigatoarea unui premiu oferit de o societate de telefonie si un post tv, premiu in valoare de 20.000 euro.
Pentru a intra in posesia premiului, reclamantei i-a fost solicitat sa depuna in contul unei persoane fizice suma de 5.200 lei, suma reprezentand taxele aferente ridicarii premiului.
Urmare a cercetarilor efectuate, judiciaristii au reusit sa-l identifice pe M. Ion, suspectat de comiterea faptei. La momentul savarsirii infractiunii, acesta se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa privativa de libertate.
Totodata, a fost stabilit faptul ca pentru ridicarea banilor proveniti din comiterea faptei, suspectul a fost ajutat de o femeie din Bucuresti, si aceasta fiind identificata de politisti.
Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore, el urmand a fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. Femeia care l-a ajutat sa ridice banii este cercetata in stare de libertate pentru complicitate la savarsirea infractiunii de inselaciune.