Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluenta a traficului rutier.
Reamintim ca in vederea executarii unor lucrari, pana in data de 31 mai a.c. este intrerupta circulatia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebes din judetul Caras-Severin, intre kilometrii 0 si 12+082 metri. Autovehiculele circula pe rute locale, prin oras. In acelasi judet, din cauza unei alunecari de teren, este inchisa varianta de ocolire Domasnea, iar traficul rutier se desfasoara pe DN6, prin localitate.
Pe DN1, pe tronsonul Sinaia – Comarnic, la kilometrul 115+948 metri, in zona Posada, se executa lucrari de reparatii pe podul Valea Sipotelor. Traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, in ambele sensuri. Tot in judetul Prahova, pe Centura de Vest a municipiului Ploiesti, pe pasarela de la Brazi, aflata in lucru, se circula pe cate o banda in ambele sensuri. In acest loc apar probleme in ceea ce priveste fluenta traficului in zilele foarte aglomerate, de obicei vinerea.
Potrivit unei informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand de astazi, 16 mai, ora 12.00 si pana vineri, 18 mai, ora 12.00, in majoritatea regiunilor tarii vor cadea cantitati insemnate de apa. Aversele vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 litri/mp si, izolat, 40 litri/mp. In aceste circumstante, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza precipitatiilor, folosirea luminilor de intalnire reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii corespunzatoare la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic. Recomandam, de asemenea, tuturor ocupantilor autovehiculelor, utilizarea centurii de siguranta pe intreaga durata a deplasarilor.