Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, impreuna cu procurorii din cadrul D.I.I.CO.T. – Serviciul Teritorial, au efectuat in aceasta dimineata, 7 perchezitii domiciliare in municipiul Campina, la locuintele membrilor unui grup infractional organizat, profilat pe comiterea de infractiuni cu instrumente de plata electronica, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 100.000 euro.

In perioada ianuarie 2010 – aprilie 2012, invinuitii A.A.I., C.I.G, M.C., C.M.A, N.A.I, M.M. si G.A.M., au constituit un grup infractional organizat, gruparea fiind specializata in savarsirea de infractiuni cu mijloace de plata electronica ( „carding”), constand in procurarea in principal de pe Internet, de date de identificare ale unor instrumente de plata compromise, rescrierea datelor pe suporti de plastic similari card-urilor bancare sau chiar pe card-uri autentice (pe care membrii gruparii le obtineau, pe numele lor, de la institutii bancare din tara) si utilizarea acestora la efectuarea de operatiuni finaciare frauduloase (retrageri de numerar la terminalele ATM sau achizitionarea de bunuri la POS-uri ).
Liderul grupului achizitiona, de pe site-urile specializate in vanzarea de date de identificare de carduri bancare compromise, date pe care le transmitea ulterior membrilor grupului aflati in strainatate ( Irlanda, Franta, Cipru, Italia, Spania ). Acestia le utilizau la efectuarea operatiunilor financiare frauduloase mentionate anterior.
Sumele de bani obtinute in urma retragerilor frauduloase sau din valorificarea bunurilor achizitionate cu ajutorul instrumentelor de plata.
electronica compromise erau trimise in tara, prin intermediul sistemelor de transfer monetar Western Union si MoneyGram, direct catre lider sau altor persoane recrutate in acest scop.
Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost ridicate mai multe sisteme informatice, medii de stocare a datelor informatice, instrumente de plata electronica, si documente de transfer bancar.
Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploiesti impreuna cu politistii B.C.C.O. Ploiesti, efectueaza cercetari fata de membrii grupului infractional, pentru savarsirea infractiunilor de constituire si aderare la in grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate si efectuarea de operatiuni financiare fara consimtamantul titularului, precum si transmiterea neautorizata catre alta persoana a oricaror date de identificare in vederea efectuarii de operatiuni financiare in mod fraudulos.