Premierul Victor Ponta a anuntat ieri ca va solicita Birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului convocarea unei sedinte comune care sa decida acordarea unui mandat in privinta reprezentarii Romaniei la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.
Seful Executivului ar urma sa se adreseze Parlamentului in cadrul sedintei. Decizia a fost luata in cadrul reuniunii USL. Premierul se va adresa Parlamentului in baza articolului 107 din Constitutie.
“Eu voi respecta orice decizie a Parlamentului, asa cum a respectat si domnul presedinte Basescu decizia de a demite Guvernul Ungureanu, chiar daca nu a facut cu placere acest lucru”, a precizat Victor Ponta in timpul unei conferinte de presa.
Premierul a explicat ca doreste sa stopeze cat mai repede “o disputa (pe tema reprezentarii Romaniei la CE) care nu face bine Romaniei” intre presedinte si premier.
In Constitutia Romaniei nu exista nicio prevedere care sa spuna ca presedintele este seful politicii externe. Exista un singur text care spune ca Guvernul pune in practica politica interna si externa”, a mai spus premierul Victor Ponta.