Dragi cititori,

acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

Unde sesisez nereguli privind constructiile?

,,Locuiesc la casa si am o problema cu unul dintre vecinii mei, deoarece are un corp de casa aproape lipit de zidul casei mele, motiv pentru care apare igrasie in casa si pe deasupra intra si mirosurile urate la mine in casa, asa incat nu pot aerisi, acolo fiind amplasata bucataria. Unde ma pot adresa pentru a face o plangere?’’
Elisabeta Ion, Ploiesti

* * *
Doamna Ion, trebuie sa stiti ca exista un Ordin 536/1997 prin care sunt reglementate anumite norme de igiena privind mediul de viata al populatiei prin care se stabileste, printre altele ca “Distanta dintre cladiri trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte, pentru a nu se umbri reciproc.”. In cazul in care doriti sa faceti o plangere sau sa solicitati lamuriri suplimentare va puteti adresa atat Primariei locale, prin Serviciul Cadastru si G.I.S. – Compartiment Control Documentatii Publice, Disciplina in Constructii (0244/516699 int.218), cat si Inspectoratului Judetean in Constructii Prahova – 0244.512.957.