La data de 23.05.2012, politistii Compartimentului Trafic si Furturi Auto, in colaborare cu specialistii R.A.R. Prahova, au efectuat o actiune pentru prevenirea si combaterea furturilor si traficului de autoturisme, precum si depistarea autovehiculelor cu documente de inmatriculare false.
Astfel, la sediul R.A.R. a fost identificat un autoturism prezentat de catre B. Elena, de 18 ani, domiciliata in Plopeni, in vederea obtinerii certificatului de autentificare si cartii de identitate, care prezenta seria de sasiu poansonata atipic, pentru care s-a procedat la verificarea elementelor de siguranta realizate de fabricant.
In urma verificarilor s-a stabilit ca seria reala apartine unui autoturism similar, urmarit de autoritatile italiene din data de 30.05.2011, motiv pentru care s-a dispus ridicarea si indisponibilizarea autovehiculului in vederea continuarii cercetarilor.
Lui B. Elena i-a fost intocmit dosar penal pentru tainuire la furt calificat si urmeaza a fi informate autoritatile judiciare competente din statul de origine al autoturismului furat.
Se continua cercetarile si investigatiile pentru stabilirea imprejurarilor comiterii furtului si a legaturilor infractionale ale persoanei in cauza.