Campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale

Ministerul Administratiei si Internelor desfasoara, in perioada 10 mai – 9 iunie 2012, in contextul alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale, avand ca slogan „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.
In scopul promovarii acestei campanii, au fost realizate la nivelul institutiei, cu resurse umane si materiale proprii, un spot tv (durata de 19 secunde) si un spot radio (durata de 24 de secunde), precum si afise si fluturasi continand mesajul de informare si constientizare „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”.
La nivelul fiecarui judet, in cadrul unor actiuni ale politistilor de proximitate, jandarmilor, politistilor de frontiera si specialistilor in prevenire, materiale preventive vor fi inmanate cetatenilor.
In spiritul transparentei, a fost operationalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care contine informatii cu caracter legislativ, precum si despre actiunile desfasurate, potrivit competentelor, de structurile M.A.I. din plan central si teritorial, pentru asigurarea unui proces electoral in conditii de legalitate.
Accesand pagina de Facebook dedicata campaniei „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!” (https://www.facebook.com/pages/Mita-si-votul-ilegal-inseamna-inchisoare/375767239136508) regasiti atat informatii despre campanie, dar si materiale de promovare, iar pe contul de Youtube (https://www.youtube.com/user/maigov) al Ministerului Administratiei si Internelor, video poate fi vizualizat spotul realizat pentru campanie, urmand ca periodic sa fie actualizat cu imagini de la actiunile desfasurate de structurile MAI.