In urma unui meci de mai bine de doua ore, jucatoarea ploiesteana de tenis Madalina Gojnea (locul 205 WTA) a ratat, ieri, sansa de a se califica in sferturile de finala ale turneului ITF de la Caserta, din Italia, dotat cu premii in valoare de 25.000 de dolari. Sportiva ploiesteana, cap de serie numarul 8, avansase in optimile de finala dupa ce, marti seara, o invinsese pe Alison Van Uytvanck, din Belgia, situata pe locul 312 WTA, cu scorul de 7-6 (7), 6-2.
In partida de ieri, Madalina Gojnea a intalnit-o pe jucatoarea din Peru, Bianca Botto, aflata pe pozitia 266 in ierarhia mondiala. Tenismena prahoveana a inceput in forta, castigand primele doua game-uri, insa Botto a restabilit rapid echilibrul. Finalul actului intai a apartinut sportivei din Peru, care a castigat opt puncte consecutiv, adjudecandu-si primul set cu scorul de 6-4.
In actul secund, echilibrul dintre cele doua jucatoare s-a mentinut pana spre final, cand Madalina a reusit un break decisiv la scorul de 4-4, impunandu?se, la randul sau, cu scorul de 6-4, si egaland situatia de pe tabela.
In setul decisiv, jucatoarea ploiesteana a inceput extrem de slab, in special pe propriul serviciu, care a tradat-o de multe ori, fiind condusa cu 1-4. A reusit, apoi, sa egaleze, prin doua break-uri succesive, dar Bianca Botto a replicat imediat, obtinand victoria in setul decisiv tot cu scorul de 6-4.
Ieri seara, jucatoarea ploiesteana a evoluat si la dublu, alaturi de poloneza Magda Linette, pentru un loc in semifinalele turneului. Gojnea si Linette, favoritele patru la castigarea competitiei, le-au invins, in primul tur, pe Rocio de la Torre-Sanchez (Spania) si Johanna Konta (Australia), cu scorul de 6-7 (8), 6-4 A10-8I, iar in turul secund s-au confruntat cu duetul romano-leton Laura Andrei/Diana Marcinkevica.
Petre APOSTOL