Procurorii prahoveni au instituit obligatia de a nu parasi localitatea fata de un ploiestean suspectat ca a furat bijuterii din aur in valoare de aproximativ 86.000 de lei din casa de amanet la care lucra. Masura a fost luata dupa ce oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova l-au prins pe principalul suspect al furtului la punctul de trecere al frontierei Giurgiu si l-au retinut preventiv pentru 24 de ore. Reamintim ca, la sfarsitul lunii aprilie a.c., administratorul unei case de amanet din Ploiesti a reclamat, prin numarul de urgenta “112″, ca gestionarul unitatii a disparut de la serviciu, luand cu el bijuterii din aur in valoare de aproximativ 86.000 de lei. Prejudiciul a fost stabilit in urma unui inventar efectuat imediat dupa ce administratorul a constatat ca lipseau mai multe plicuri care contineau bijuterii, iar in unele dintre plicurile ramase, bijuteriile fusesera inlocuite cu obiecte din metal fara valoare.
Din cercetarile efectuate de politisti a rezultat ca, in perioada iunie 2011-aprilie 2012, suspectul a furat diferite sume de bani, iar pentru a acoperi lipsa acestora, a intocmit contracte de amanet fictive pe numele unor persoane inexistente, depunand in seif diverse obiecte confectionate din materiale nepretioase. Pe parcursul cercetarilor, oamenii legii au mai constatat ca, atat alarma cat si sistemul de monitorizare video fusesera deconectate.
Fiindca suspectul disparuse, politistii prahoveni l-au dat in consemn la frontiera, fiind prins incercand sa treaca granita. A fost adus in Ploiesti pentru continuarea cercetarilor, pana acum reusindu-se acoperirea partiala a prejudiciului creat, prin recuperarea de la alte case de amanet a unor bijuterii furate.
Fl. TANASESCU