Nenumarate societati comerciale din judetul nostru au resimtit din plin, si in prima parte a acestui an, efectele crizei economice. O demonstreaza si statistica Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Prahova, care arata ca, in intervalul ianuarie – aprilie 2012, au fost radiate din evidentele sale 892 de societati comerciale, cu doar 11 mai putine decat in perioada similara a anului precedent. La acest capitol, Prahova figureaza pe pozitia a III-a, la nivel national, dupa Municipiul
Bucuresti (cu 4.558 de firme care si-au inchis, definitiv, portile) si judetul Cluj
(1.003 firme). In total, in primele patru luni ale anului in curs, au fost radiate 22.035 de societati comerciale, cu peste 2.000 mai putine decat in aceeasi perioada a anului anterior, majoritatea avand statutul de IMM.
In alta ordine de idei, in perioada analizata, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Prahova au fost inmatriculate 1.375 de societati comerciale noi, cu 50 mai putine decat in perioada similara a anului trecut. Aproape jumatate (648) dintre firmele nou inmatriculate au statutul de SRL (societate cu raspundere limitata), iar 396 sunt PFA (persoana fizica autorizata).
La nivel national, in primele patru luni ale anului 2012 au fost inmatriculate 52.740 de firme noi, cu peste 9.600 in plus fata de perioada similara din anul precedent.
C.D.