Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea fraudelor fiscale care se comit prin contrafacerea, distributia si comercializarea ilegala a uleiurilor minerale, motorina, benzina sau a altor produse ce pot fi utilizate drept combustibili auto.
La activitati au participat si specialisti din cadrul Garzii Nationale de Mediu, Garzii Financiare – Sectia Prahova, C.J.P.C. Prahova si D.J.A.O.V. Prahova.
Au fost verificati un 4 agenti economici de profil si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 21.000 lei, fiind intocmit si un dosar penal.
Totodata, au fost retrase de la vanzare de catre C.J.P.C. piese auto si uleiuri in valoare de aproximativ 1.500 lei.
La o societate comerciala cu punct de lucru in comuna Cocorastii Colt au fost identificate mai multe facturi ce nu erau inregistrate in raportul de gestiune zilnic. De asemenea, s-a constatat ca incasarile zilnice obtinute din vanzarea carburantilor si a marfurilor complementare nu sunt evidentiate in casa de marcat.
In cauza se continua cercetarile in vederea stabilirii prejudiciului cert creat bugetului de stat, identificarii persoanelor ce se fac responsabile de savarsirea faptei si propuneri legale de solutionare a cauzei.