Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Prahova atrage atentia absolventilor de anul acesta ca au la dispozitie 60 de zile, de la data absolvirii, pentru a se inregistra ca si beneficiari de indemnizatie de somaj. Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asiguratilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, absolventii tuturor institutiilor de invatamant cu varsta de minimum 16 ani au obligatia de a se inregistra la unitatile AJOFM de care apartin pentru a beneficia ulterior de indemnizatia de somaj si de alte facilitati oferite de lege, in conditiile in care nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale.
Astfel, beneficiarii din Ploiesti si zonele limitrofe se pot adresa Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca (str. Nicolae Iorga nr. 1, telefon – 0244.571.390), cei din Valenii de Munte si zonele limitrofe se vor duce la punctul de lucru din localitate (str. Nicolae Iorga nr. 77, telefon 0244.280.339), iar pentru Campina si zonele limitrofe , persoanele interesate trebuie sa se adreseze Agentiei Locale Campina (str. Maramures nr. 19, telefon – 0244.376.001). De asemenea, cei interesati trebuie sa stie ca au nevoie de o serie de documente pentru a se inregistra in baza de date a AJOFM. Este vorba despre cartea de identitate (copie si original), actul de studii sau adeverinta de absolvire (copie si original), adeverinta medicala si o cerere de inregistrare care poate fi procurata de la sediul institutiei.
Potrivit datelor statistice ale AJOFM, in anul 2011 la nivelul judetului au beneficiat de indemnizatie de somaj un numar de 2081 de absolventi, mai putin cu 15 decat in 2010, cand potrivit datelor furnizate de AJOFM numarul beneficiarilor a fost de 2096.
C. DOBRE