• Primarul se lauda cu construirea platformelor ingropate

Potrivit contractelor incheiate pentru cele doua zone in care a fost impartit arbitrar Ploiestiul in vederea asigurarii serviciului de salubrizare, ambele cu Rosal Grup, operatorul avea obligatia sa efectueze, in termen de 18 luni de la semnarea contractelor, cateva investitii la platformele de colectare a deseurilor.
Potrivit anexelor la contract, pentru zonele A si B, Rosal Grup are obligatia de a construi pe raza municipiului Ploiesti minimum 260 de platforme betonate pentru amplasarea eurocontainerelor destinate colectarii selective. Fiindca termenul pentru realizarea acestora este de un an si jumatate de la parafarea contractelor aferente ambelor zone, deocamdata nu prea se vad in teren acele eurocontainere pentru selectarea deseurilor.
Pe de alta parte, zilele trecute, reprezentantii Primariei Ploiesti se laudau cu lansarea operatiunii „Platforma Ingropata”, idee care a izvorat in mintea primarului Volosevici abia dupa semnarea, in luna august 2011, a contractelor cu Rosal Grup, dupa niste vizite prin cartiere, in toamna anului trecut. „Primaria Municipiului Ploiesti, prin Regia Autonoma de Servicii Publice, a inceput constructia platformelor de gunoi ingropate, destinate colectarii selective a deseurilor menajere si asimilabile acestora”. Ce s-ar putea intelege din vorbele de mai sus? Ca Primaria – si nu operatorul de salubritate – face investitia. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca se pare ca, totusi, operatorul de salubritate realizeaza acele sisteme ingropate de colectare a gunoiului.
Apropierea alegerilor il determina pe actualul primar al Ploiestiului sa apeleze chiar si la gunoaie pentru a demonstra unora ca mai merita cateva voturi, chiar provenite din ghenele de deseuri menajere…
Pe de alta parte, miza pe gunoaie in propaganda electorala nu este deloc favorabila, date fiind facturile cu valori astronomice emise de catre operatorul de salubritate Rosal Grup de la incheierea contractelor, in vara anului trecut. Cum, intr-o casa normala, gunoiul nu se ascunde sub pres, nici cele 39 de „sisteme de colectare ingropate” nu vor putea, in veci, sa acopere cheltuielile imense pe care municipalitatea le-a prevazut, pentru acest an, in bugetul local la capitolul salubritate. Adica 19,2 milioane de lei, cu posibilitati de marire pana la sfarsitul anului (chiar si al mandatului), prin rectificari bugetare.
V.STOICA