Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Resita, ca incepand de astazi, opozitia va avea majoritate la Senat, iar USL va declansa o “actiune” pentru inlocuirea presedintelui Camerei Deputatilor, pentru a se dovedi, prin vot, daca puterea mai are majoritate in acest for. Presedintele PSD a spus ca incepand de astazi, nu doar de facto, ci si de drept, opozitia va avea majoritate in Senat. El a spus ca in Camera Deputatilor, unde este haos si unde cei de la putere nu au reusit sa se stranga in numar suficient nici pentru a vota in cazul deputatului Mihail Boldea, din aceasta saptamana va fi declansata o actiune “indreptatita si corecta” de inlaturare din functie a Robertei Anastase. El a mai spus ca la vot se va vedea daca mai exista majoritate si in Camera Deputatilor.
Presedintele PSD a mai spus ca daca in urma acestei actiuni va rezulta ca puterea nu mai are majoritate care sa sustina Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu, este foarte clar ca trebuie cat mai repede sa se intre intr-o noua “faza a situatiei politice”, in care un guvern, fie de uniune nationala, fie de tehnocrati, cu spijinul si de la USL, sa organizeze cat mai rapid alegeri corecte.
Ponta a adaugat ca, in aceste conditii, dupa aceste alegeri, un Guvern USL cu majoritate clara se va ocupa de treburile tarii. Liderul social-democrat a mentionat ca in prezent, in opinia sa, tara nu mai este guvernata. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca in cadrul USL a fost analizat scenariul obtinerii majoritatii in ambele Camere ale Parlamentului, existand o strategie pentru demiterea Guvernului Ungureanu si a organizarii “cat mai repede” a alegerilor, de catre un “guvern nepolitic”. “In Camera Deputatilor vom verifica eventuala majoritate a celor de la putere in urma unei actiuni de inlocuire, revocare din functie pentru abateri repetate de la regulamentul Camerei Deputatilor a presedintelui acesteia, doamna Anastase. In momentul in care si in Senat si in Camera Deputatilor practic Guvernul nu va avea nici formal majoritate, evident ca va exista o alta situatie politica. Am analizat-o in cadrul USL si, pe masura ce aceste lucruri se confirma, nu doar la motiunea de cenzura, ci este important si ce facem dupa motiune, exista o strategie a USL pentru ca alegerile sa fie organizate cat mai repede de un Guvern corect si nepolitic”, a declarat Ponta.
De asemenea, Ponta a reiterat ca, incepand de astazi, odata cu inscrierea in PNL a senatorului de Caras-Severin Iosif Secasan si demisia din Senat a lui Radu F.Alexandru, votat membru al CNA, opozitia va avea majoritate de un vot in Senat.