Turcii investesc in Romania

Guven Gungor, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) din Romania, a spus ca a crescut interesul oamenilor de afaceri turci pentru investitii in tara noastra, domeniile vizate fiind agricultura si investitiile imobiliare.
“Companiile cu capital turcesc au continuat sa se dezvolte in ultima perioada, desi criza si-a pus amprenta pe mediul de afaceri. S-au extins firmele care activau in sectorul agricol, imobiliar, de logistica si transport, dar si cele producatoare de energie regenerabila”, a spus secretarul general al TIAD.
Potrivit lui Gungor, Romania este o piata destul de mare si, totodata, o tara sigura pentru investitori. In plus, acum este oportun sa investesti in agricultura si in imobiliare”, a completat acesta.
La capitolul nemultumiri, reprezentantul afaceristilor turci aminteste instabilitatea legislativa, birocratia si regimul pentru obtinerea permiselor de sedere.

Culturi agricole compromise

Aproximativ 350.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse in aceasta iarna, dintr-un total de 2,57 milioane hectare insamantate in toamna anului trecut, cultura de rapita avand cel mai mult de suferit din cauza gerului, potrivit datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).
“Din suprafata totala insamantata in toamna anului 2011 cu rapita, grau, secara, orz, orzoaica, au mai ramas in cultura 2, 22 milioane de hectare. Cultura de rapita a fost distrusa pe o suprafata de 284.000 de hectare, din totalul celor 350.000 de hectare, iar orzoiaca pe 8.000 de hectare“, se arata intr-un comunicat al MADR.
In ceea ce priveste productia la sfarsitul anului 2012, specialistii MADR considera ca este prematura efectuarea unei prognoze, intrucat sezonul de insamantare a culturilor de primavara este in plina desfasurare.

Prins si incarcerat

Lucratorii din cadrul Politiei Ploiesti l-au prins, pe Platoul Halelor Centrale din municipiu, pe A. Nicolae, din comuna Baba Ana, pe numele caruia Judecatoria Ploiesti a emis mandat de executare a pedepsei inchisorii, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat si conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenta alcoolului.
A. Nicolae a fost condus la sediul politiei pentru completarea dosarului de penitenciar, fiind, apoi, incarcerat la Margineni in vederea executarii pedepsei.