Romania sprijina securitatea energetica in Marea Neagra

Potrivit ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, Romania sprijina ideea unei coeziuni a Uniunii Europene (UE) in ceea ce priveste securitatea energetica in Marea Neagra. “Continuam sa sprijinim ideea unei coeziuni in abordarea UE in ceea ce priveste securitatea energetica. Din acest punct de vedere, Romania crede in declaratiile politice de solidaritate ale liderilor europeni in ceea ce priveste securitatea energetica. In aceasta perioada, se dezvolta o serie de proiecte de exploatare si de transport al energiei in si prin Marea Neagra. Toate aceste proiecte presupun si participarea unor state membre ale UE. Din aceasta perspectiva, dorim ca inauntrul UE sa facem o evaluare si sa avem o abordare solidara, deoarece sunt proiecte de importanta economica si strategica majore atat in zona Marii Negre, cat si in ceea ce priveste zona europeana in integralitatea sa”, a precizat Diaconescu.

“Gandeste verde, actioneaza durabil”

In Romania a fost lansata campania “Gandeste verde, actioneaza durabil”, care are drept scop cresterea nivelului de constientizare cu privire la necesitatea utilizarii rationale a resurselor, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila. Conform planului campaniei, in diverse institutii au avut loc seminarii sustinute de catre reprezentanti ai Asociatiei Green Revolution (prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania). Obiectivul acesteia il constituie promovarea conceptelor de protectie a mediului, atat la locul de munca, cat si in afara acestuia, in spiritul unei conduite responsabile fata de mediul inconjurator. Campania a fost lansata sambata, 31 martie a.c., cand a fost sarbatorita, la nivel mondial, “Ora Pamantului”.

Proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Justitiei

Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare Guvernamentala privind aprobarea taxelor si a tarifelor pentru operatiunile efectuate de Registrul Comertului si Oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale.
Proiectul stabileste taxe unice aferente cererilor de inregistrare in Registrul Comertului a unei persoane fizice, a unei persoane juridice, pentru inregistrarea unei singure modificari a actului constitutiv sau pentru operarea mai multor modificari ale actului constitutiv al unei societati.