Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca circulatia autovehiculelor se desfasura normal pe majoritatea drumurilor nationale si pe cele trei autostrazi. Desi carosabilul este umed din cauza ploii pe unele artere de circulatie, nu sunt semnalate evenimente care sa ingreuneze considerabil traficul rutier.
Reamintim ca, in urma precipitatiilor din ultima perioada si ca urmare a fenomenului de inghet-dezghet, s-au produs unele alunecari de teren care au afectat traficul rutier pe cateva artere rutiere:
-in judetul Caras-Severin, varianta de ocolire Domasnea a fost inchisa din cauza unei alunecari de teren. Autovehiculele circula pe DN6, pe vechea ruta;
-in judetul Sibiu, pe DN7C-Transfagarasan, in apropiere de Balea-Cascada (km 130+800 metri), mai mule pietre si stanci s-au desprins de pe versant, iar circulatia pe tronsonul Balea Cascada – Cartisoara a fost intrerupta in cateva randuri. Lucratorii de la drumuri au reusit sa creeze un culoar ingust pe care se poate circula, insa, avand in vedere faptul ca drumul poate fi acoperit in orice moment de grohotis, politistii si lucratorii de la drumuri nu permit accesul catre Balea-Cascada, cu exceptia cazurilor de urgenta. In acest context, reamintim ca Transfagarasanul este inchis, in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe tronsonul Balea-Cascada (judetul Sibiu), km 130+800 metri – Piscu’ Negru (judetul Arges), km 104.
De asemenea, in judetul Suceava, pe DN17A, doua poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna au fost afectate de cresterea debitului raurilor pe care le traverseaza. Circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este in continuare restrictionata. Traficul greu catre vama Siret se poate desfasura pe varianta ocolitoare DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
Dat fiind faptul ca meteorologii au prognozat si pentru astazi vreme instabila si averse pe arii relativ extinse, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza redusa, adaptata la starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, iar fiecare manevra in trafic sa fie facuta doar dupa o temeinica asigurare. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de intalnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers, facand vehiculele mai vizibile in trafic. De aceea, recomandam ca farurile masinilor sa fie aprinse si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.
Informam, de asemenea, ca in cursul zilei de ieri, 18 martie, la nivel national au fost inregistrate 12 accidente grave de circulatie, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, alte 11 fiind grav ranite.