Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in judetul Valcea, traficul rutier este deviat si la aceasta ora (13:15) de pe DN7CC (Centura Calimanesti) pe DN7, prin statiune, din cauza unor lucrari de consolidare si de refacere a partii carosabile. Se estimeaza ca acestea vor fi finalizate in jurul orei 16:00. Amintim ca la sfarsitul saptamanii trecute, pe DN7CC, la kilometrul 2+400 de metri, s-a produs o tasare a suprafetei carosabile, iar in zona autovehiculele au circulat pe o banda, alternativ.
In urma precipitatiilor din ultima perioada si ca urmare a fenomenului de inghet-dezghet, s-au produs si alte alunecari de teren care au afectat traficul rutier: -in judetul Mehedinti au loc in acest moment caderi de pietre pe DN57 Orsova – Moldova Noua, la kilometrul 61, iar traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ. Pe DN67D Baile Herculane – Baia de Arama s-au produs, zilele trecute, alunecari de teren in doua zone, iar traficul rutier s-a desfasurat pe o banda. In aceasta dimineata, circulatia a fost reluata in conditii normale.
-in judetul Caras-Severin, din cauza unei alunecari de teren a fost inchisa varianta de ocolire Domasnea. Autovehiculele circula pe DN6, pe vechea ruta;
-in judetul Sibiu, pe DN7C-Transfagarasan, in apropiere de Balea-Cascada (km 130+800 metri), mai mule pietre si stanci s-au desprins de pe versant, iar circulatia pe tronsonul Balea Cascada – Cartisoara a fost intrerupta in cateva randuri. Lucratorii de la drumuri au reusit sa creeze un culoar ingust care a permis turistilor aflati in minivacanta de Pasti la Balea-Lac sau Balea-Cascada sa plece catre casa. Avand in vedere ca acel culoar poate fi acoperit in orice moment de grohotis, politistii si lucratorii de la drumuri nu permit accesul catre Balea-Cascada, cu exceptia cazurilor de urgenta. Facem precizarea ca Transfagarasanul este inchis in fiecare an, in perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe tronsonul Balea-Cascada (judetul Sibiu), km 130+800 metri – Piscu Negru (judetul Arges), km 104.
De asemenea, in judetul Suceava, pe DN17A, doua poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldovitei – Ciumarna au fost afectate de cresterea debitului raurilor pe care le traverseaza. A fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu catre vama Siret este DN17 Campulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.
Avand in vedere ca pana maine, la ora 9, este in vigoare o informare emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, referitoare la ploi si intensificari ale vantului, le recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului, sa foloseasca luminile de intalnire si pe timpul zilei si sa mareasca distanta in mers intre autovehicule.