Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca circulatia rutiera este in continuare intrerupta pe DN79A Chisineu-Cris – Varsand, in zona Pilu, judetul Arad, din cauza unui accident rutier in lant. Un autotren a lovit din spate un alt tir, pe care l-a proiectat intr-un autobuz, care, la randul sau, a tamponat un alt autotren. Nu au fost victime. Accidentul s-a produs din cauza nepastrarii unei distante corespunzatoare in mers si neatentiei in conducere. In momentul de fata se incearca deblocarea sensului de mers Varsand – Chisineu-Cris. Le recomandam conducatorilor auto care se indreapta catre Ungaria sa foloseasca celelalte puncte de trecere a frontierei.
Informam, de asemenea, ca pana in data de 16 mai a.c., va fi restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe DN15 Reghin – Brancovenesti (judetul Mures), intre kilometrii 104+450 metri si 117+320 metri, din cauza lucrarilor de modernizare a strazii Sarii din municipiul Reghin. Ruta ocolitoare este: strazile Iernuteni, Gurghiului si Garii din municipiul Reghin, DJ154A Ideciu de Jos – Ideciu de Sus, DC4 cu iesire in DN15 la Brancovenesti.
Pe DN Centura Bucuresti au demarat lucrarile la jonctiunea cu autostrada Bucuresti-Ploiesti, iar pe sectorul cuprins intre kilometrii 8+600 metri si 9+400 metri traficul rutier se desfasoara restrictionat, pe cate o banda de circulatie.
Mare atentie ! In perioada Sarbatorilor Pascale, de obicei, creste numarul de accidente produse pe fondul oboselii la volan. Multi romani care lucreaza in strainatate parcurg sute, chiar mii de kilometri pana in tara, fara a se odihni. De regula, oboseala se instaleaza pe timpul noptii sau dimineata. Cateva dintre primele semne ale acesteia sunt clipirea deasa, pleoapele grele, privirea incetosata, marirea timpului de reactie.