Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de carosabil umed pe mai multe artere rutiere.
Pe DN1Sibiu – Sebeş, în zona localităţii sibiene Aplodu de Sus, se circulă îngreunat din cauza zăpezii, care măsoară unu-doi centimetri. Un autocar a derapat şi a părăsit parţial partea carosabilă, iar din cauza acestui incident traficul rutier se desfăşoară pe un singur sens de mers, alternativ, în ambele direcţii.
Sunt şi alte drumuri naţionale pe care s-a depus un strat subţire de zăpadă, mai ales în zona acostamentelor. Dintre acestea, cele mai importante sunt: DN17 – Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, DN18 – Borşa, judeţul Maramureş, iar în judeţul Harghita DN12 Gheorgheni – Lacu Roşu, DN13B – Pasul Bucin, DN15 Topliţa – Borsec. Le recomandăm conducătorilor auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să nu circule pe drumurile pe care există zăpadă.
Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri şi sâmbătă pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 36.452 de autovehicule, cu aproape 4.800 mai puţine decât săptămâna trecută. Ţinând cont de faptul că pe Valea Prahovei vremea este rece şi pe tot parcursul dimineţii a fost lapoviţă, cei mai mulţi turişti vor porni spre casă imediat după terminarea zilei hoteliere, moment în care traficul rutier se va intensifica şi este posibil să se formeze mici coloane de maşini.