În acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, la nivelul fiecărei subunităţi teritoriale au fost organizate acţiuni preventiv-combative în sistem integrat, activităţi la care au fost angrenaţi peste 700 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, A.E.S.P. şi intervenţie rapidă.
Acţiunile au vizat preîntâmpinarea producerii unor situaţii de tulburare a ordinii publice, comiterii unor infracţiuni cu violenţă, în special în zona unităţilor de alimentaţie publică, înregistrarea unor accidente de circulaţie pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice sau depăşiri ale limitelor legale de viteză, dar şi prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
În Ploieşti, activităţile întreprinse au inclus şi Oborul şi Târgul auto, atât Sâmbătă, cât şi Duminică fiind întreprinse activităţi de control în aceste zone.
Astfel, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială care comercializa material lemnos în Oborul ploieştean, s-au constatat diferenţe faptice între intrările şi ieşirile materialului lemnos. În consecinţă, a fost luată masura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, şi a fost dispusă confiscarea cantităţii de 6,1 mc de cherestea, în valoare de 2.200 lei.
În cadrul aceloraşi activităţi, doi bărbaţi au fost depistaţi în Targul Auto Ploieşti, în timp ce comercializau anvelope auto de diferite dimensiuni, pentru care nu deţineau acte de provenienţă.
Cei doi comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional, iar cele 74 de anvelope au fost ridicate în vederea confiscării.
Ca urmare a activităţilor întreprinse pe raza întregului judeţ, au fost aplicate 2.190 de sancţiuni contravenţionale, şi a fost constatată săvârşirea a 55 de infracţiuni.
Dintre acestea, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier : 1.838 de sancţiuni contravenţionale aplicate. Totodată au fost reţinute 51 de permise de conducere şi 23 certificate de înmatriculare auto. Acest lucru a fost realizat şi ca urmare a filtrelor rutiere instituite pe drumurile principale aflate în zona de competenţşă a fiecărei subunităţi.

Ş. Cadolar este cercetat de poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
El este suspectat pentru faptul că împreună cu un cunoscut a sustras un autoturism de pe o stradă din Ploieşti, pe care ulterior l-au abandonat pe raza comunei Ariceşti Rahtivani.

La data de 01.04.2012, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Ciorani l-au depistat pe M. Sandu din Ploieşti, care conducea un autoturism pe drumurile publice deşi consumase băuturi alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal.

La data de 31.03.2012, poliţişti din cadrul Poliţiei Comunale Valea Doftanei l-au depistat pe C. Comşa, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism în localitate, deşi consumase băuturi alcoolice.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legal admisă.

Poliţiştii din Urlaţi l-au depistat în trafic pe N. Ionuţ, din Ploieşti, care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere suspendat.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat .
Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat şi având o alcoolemie peste limita legală.