Dinamo Bucuresti – FC Petrolul Ploiesti 1-3 (0-0)

Stadion: “Dinamo”. Spectatori: circa 3000. Au marcat: Marcatori: Niculae (90+3)/Younes (59), Oprita (69), Boudjemaa (90+1).
Dinamo: Balgradean – Scarlatache, Luchin, Grigore, Pulhac (67 Tucudean) – Rus, Kone, Munteanu, Curtean – Platini (46 Danciulescu), Niculae (cpt). Antrenor: Liviu Ciubotariu.
Petrolul: Hamutovski – Straut, Alvaro Silva, Bikana, Maxim – Mustivar, Negru (77 Ben Djemia) – Oprita, Boudjemaa, Younes (72 Buhusi) – Zerka (46 Osiako). Antrenor: Gheorghe Multescu.
Avertismente: Rus (54), Kone (78) / Straut (74), Hamutovski (90+2)
Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalau)– Andrei Constantinescu si Bogdan Gheorghe (Bucuresti). Observatori: Paul Mincu (LPF, Bucuresti) si Dan Berbecaru (FRF, Rm. Valcea).
Jucatorul meciului: Damien Boudjemaa

Cu doar trei titulari pe teren, dintre cei care au „bifat” dezastrul din tur (Oprita, Negru si Straut), 5-1 pentru Dinamo, la inaugurarea arenei „Ilie Oana”, Petrolul s-a razbunat cu varf si indesat pe „caini”. Galben-albastrii au invins cu 3-1, in deplasare, si salvarea de la retrogradare este un obiectiv la indemana, dupa „traseul” luat de echipa in ultimele doua runde. O repriza secunda fabuloasa a adus a doua victorie la rand pentru Gheorghe Multescu, cel care a gasit „cheia magica” pentru a pune pe picioare o echipa „blocata” in personalitatea, stilul si limitele fostului tehnician.
Cu un nou debut in tricoul Petrolului – fundasul stanga Maxim, cu Hamutovski, ocrotit de noroc, cu Alvaro Silva, mult peste asteptari, apararea, care, teoretic, duce greul la un meci in deplasare, pe terenul fostului lider, a rezistat bine. Pe faza ofensiva a fost insa „prapadul”, pentru gazde, Boudjemaa – cu un gol magnific si o pasa de gol, Hamza, cu o „bijuterie” din foarfeca, si Oprita – din nou in rol de „locomotiva”, facand un meci perfect.
Petrolul a inceput „rezervat” meciul cu Dinamo si era clar ca presiunea timpului va fi un atu pentru oaspeti, daca nu primesc gol.Curtean a ratat cea mai mare ocazie a „cainilor”, care, dupa o serie de rezultate slabe in campionat, par sa fi ratat returul. Petrolul a „stat la cutie”, apoi, la pauza, Multescu a facut mutarea decisiva, fortand… atacul, unde trei jucatori – Hamza, Oprita si Boudjemaa – au avut „libertate” deplina in avanposturi. Si, deloc intamplator, chiar ei au fost „eroii”, fiecare marcand cate un gol! Nu inainte ca Dinamo sa-si treaca in cont o bara, semn ca „norocul” sau „ghinionul” fac parte din joc.
Apararea gazdelor a fost facuta „sah-mat”, prima data, de Hamza Younes (min. 59, 1-0: gol din “foarfeca”, dupa o faza de atac, de manual, a oaspetilor). Apoi, a inceput “recitalul” lui Boudjemaa, cu o pasa de gol, pentru Daniel Oprita (69, 2-0: reluare simpla din 4 metri) si un “euro-gol”, marcat in prelungiri, cu un lob perfect, pentru 3-0!
Faptul ca Marius Niculae a redus din handicap la ultima faza a meciului “a facut parte din spectacol”, cum se spune, pentru ca era prea tarziu ca „lupii” sa mai poata scapa un succes de rasunet!

Si pentru Mircea Dridea

Succesul Petrolului a venit la tanc, drept un cadou foarte potrivit pentru fostul jucator, antrenor si conducator al Petrolului, internationalul Mircea Dridea, unul dintre simbolurile galben-albastre, care a implinit 75 de ani chiar sambata. Galeria “Lupilor” a fost pregatita cu un banner, afisat la final de meci, numele lui Dridea fiind indelung scandat.

Spectacolul „lupilor”

Si pentru ca a venit vorba despre galerie, “lupii galbeni” au dat un adevarat recital in Stefan cel Mare, dominand, numeric si acustic, spectatorii echipei gazda. Circa 800, “organizati”, la peluza si inca vreo 100, “amestecati”, printre dinamovisti, suporterii veniti de la Ploiesti au fost la inaltime, cantand cum, probabil, ca, acum, nu o mai face alta galerie din Liga I, in deplasari.

Negoita – eliminat

Petrolul a devenit o adevarata experta in “gestionarea” meciurilor, nu numai fotbalistic, ci si prin fragmentari, bine gandite, jucatorii apeland la tot felul de tertipuri, care scot din ritm adversarul. Daca portarul Hamutovski a devenit “abonat” la cartonas galben, in ultimele minute ale meciului, de aceasta data, secundul Vali Negoita a fost eliminat de centralul Unimatan, la semnalizarea “rezervei” Lucian Rusandu, pentru ca a trimis o minge in teren, dupa ce Dinamo a executat, in mare graba, o aruncare de margine (min. 50).

Declaratii dupa joc:

Gheorghe Multescu: “Sincer, nu speram la un asemenea succes clar, credeam ca ne putem impune, dar la limita. Sunt un antrenor fericit. Ma bucur ca am reusit sa schimbam fata echipei, am pus la punct lucruri care scartaiau, pe faza de aparare, ne-am organizat bine si am perfectionat atacul.
Nu comentez jocul lui Dinamo, dar le‑am facut un bine, sa se ocupe de Cupa. Cine seamana vant, culege furtuna, lucrurile nu au fost in regula in iarna! Stiu ei la ce ma refer. Totusi, as vrea sa le fie bine, dar pe mine ma intereseaza Petrolul si sper sa mentinem aceeasi linie. Prima repriza a fost mai buna , de partea lor, si nu speram la un asemenea deznodamant. Am trecut apoi la un 4-3-3, care le-a pus mari probleme si am dominat clar repriza a doua”.

Liviu Ciubotariu: “Este a treia infrangere pe teren propriu, nu putem sa gasim o scuza pentru acest esec, pentru ca n-are rost. Fotbalul se pedepseste, cand ai ocazii si nu inscrii la 0-0. Am avut trei ocazii clare la 0-0. Dupa aceea, alergi dupa egalare si intri in panica. Am incercat sa schimb sistemul, am riscat un pic si am jucat cu trei fundasi.
Suporterii au dreptul sa-mi ceara demisia, este al treilea meci pierdut acasa. N-am reusit sa fim lucizi in fata portii si a iesit un dezastru. O sa am o discutie cu domnul Badea si cu domnul Borcea si o sa vad daca o sa mai continui. Este clar ca echipa nu este intr-o forma foarte buna. Si aici vreau sa spun ca nu mai reusim sa avem o posesie foarte buna, nu reusit sa inscriem. Este in pericol si locul 2, adversarele noastre vin tare din urma”.

Marian DIMA