Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a prezentat, astăzi, rezultatele analizelor efectuate asupra laptelui care a provocat cele peste 60 de toxiinfecții alimentare în rângul elevilor și preșcolarilor din Prahova. Astfel, laboratorul a confirmat prezența Stafilococului auriu în probele analizate și ineficiența pasteurizării. 157.650 de pungi de lapte UHT de 200 ml din loturile incriminate au fost confiscate și vor fi trimise la o unitate de neutralizare. Și loturile produce ulterior au fost reținute oficial și trimise la analize.
Producția fabricii responsabile a fost sistată, reluarea activității urmând să se facă după igienizarea unității și verificarea acesteia. În plus, unitatea producătoare a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 lei, pentru punerea în consum de produse alimentare cu parametrii microbiologici depășiți.
Ancheta epidemiologică desfășurată de către inspectorii ANSVSA și DSVSA Prahova este în desfășurare, urmând ca rezultatele să fie comunicate la finalizarea acesteia.