O femeie de 85 de ani a rămas fără 7.000 lei, după ce a primit în locuința sa două persoane necunoscute. Doi bărbaţi, care s-au recomandat ca fiind foşti colegi de-ai fiului său, i-au spus femeii că au de ridicat din bancă, pentru fiul acesteia, o sumă de bani trimisă de prietenii acestuia care locuiesc în Statele Unite ale Americii.
Pentru efectuarea tranzacţiei, bărbații au spus că au nevoie de 100 lei, împrejurare în care femeia s-a deplasat în dormitor de unde a revenit cu suma cerută, pe care i-a înmânat unuia dintre suspecţi.
După plecarea celor doi, proprietara a constatat că din dormitor, din sertarul unui birou, îi lipseşte suma de 7.000 lei.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de spargerea locuinţei, cetăţenii trebuie să ţină cont de faptul că furturile din locuinţe pot fi favorizate de următorii factori:
– lăsarea descuiată a uşii de acces, chiar pentru o perioadă scurtă;
– păstrarea unor sume mari de bani sau valori, fără a avea instalat un sistem de asigurare, pază şi alarmare;
– lăsarea ferestrelor deschise pe timp de noapte sau când nu mai este nimeni în casă;
– permiterea accesului în locuinţa dvs. a unor persoane necunoscute care pretind că vând/cumpără diverse bunuri ori oferă diferite servicii;
– lăsarea locuinţei nesupravegheate pentru o perioadă îndelungată;
– inexistenţa / nefuncţionarea sistemelor „interfon” la intrarea în incinta blocurilor;
– absenţa dispozitivelor de înregistrare video;
– oferirea de informaţii legate de starea materială a unor vecini, despre bunurile pe care le au în casă, programul zilnic al acestora etc. Persoanele care susţin că reprezintă anumite instituţii/firme şi care se prezintă la domiciliul dvs., au obligaţia să se legitimeze (cu un document valabil/autentic), să îşi prezinte intenţiile/scopul prezenţei la domiciliul dvs., oferind date de contact pentru verificarea lor.