Monica Niculescu se mentine pe locul 29 in clasamentul WTA

Jucatoarea de tenis Monica Niculescu se mentine pe locul 29, cu 1.840 de puncte, in clasamentul WTA dat publicitatii ieri. In Top 100 se mai afla sase jucatoare din Romania: Sorana Cirstea – mentinere pe 40, cu 1.351 de puncte; Simona Halep – coborare de pe locul 42 pe pozitia 55, cu 1.130 puncte; Irina-Camelia Begu – mentinere pe 56, cu 1.085 de puncte; Alexandra Cadantu – urcare de pe 82 pe 80, cu 793 de puncte; Edina Gallovits-Hall – urcare de pe 97 pe 86, cu 760 puncte si Alexandra Dulgheru – urcare de pe 88 pe 87, cu 755 puncte. In Top 200 WTA mai figureaza o romanca: Mihaela Buzarnescu – in urcare de pe 151 pe 148, cu 442 de puncte. La dublu, tot Monica Niculescu este jucatoarea din Romania cel mai bine clasata, pe locul 32, fiind urmata de Irina-Camelia Begu – locul 43, Alexandra Dulgheru – locul 78 si Sorana Cirstea – locul 87.

Dinamo Bucuresti a redevenit liderul Ligii I

Echipa Dinamo Bucuresti a invins, duminica, cu scorul de 3-2 (0-0), formatia Ceahlaul Piatra Neamt, intr-un meci din etapa a XXVII-a a Ligii I si a revenit pe primul loc in clasament, devansand-o pe CFR Cluj la golaveraj.
Golurile invingatorilor au fost marcate de Alexe ‘50, ‘53 si Danciulescu ‘62, in timp ce pentru oaspeti au inscris Badescu ‘90 si Golubovici ‘90+3. La partida din Soseaua Stefan cel Mare au asistat aproximativ 4.000 de spectatori, dintre care 100 de fani ai Ceahlaului. La inceputul meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului atacant dinamovist Florea Dumitrache, decedat in urma cu cinci ani. In pauza meciului, imagini cu Dumitrache au rulat pe tabela de marcaj.

Finala Cupei Romaniei va fi arbitrata de romani

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca finala Cupei Romaniei – Timisoreana, programata, la 23 mai, intre Rapid si Dinamo, va fi condusa de o brigada de arbitri din tara si nu din strainatate. “Nu vom avea arbitri straini la finala Cupei Romaniei. Finala va fi condusa de o brigada romaneasca pe care o va delega CCA”, a spus Sandu. In ceea ce priveste Liga I, oficialul FRF a afirmat ca lidera clasamentului, echipa CFR Cluj, trebuie sa fie atenta sa nu se impiedice singura in lupta pentru titlu. “Campionatul este dinamic si sus si jos. In afara de echipa Mioveni care nu mai are nicio sansa decat sa acumuleze puncte pentru indeplinirea baremului, toate cele noua grupari din a doua parte a clasamentului se pot salva de la retrogradare. Iar sus sunt cinci echipe cu sanse la titlu, CFR, Rapid, Dinamo, Steaua si Vaslui. Cei de la CFR trebuie mai intai sa aiba grija sa nu se impiedice singuri”, a mentionat presedintele FRF. Comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF in care cere scuze suporterului stelist caruia i-a fost confiscat un banner la meciul Steaua – FC Vaslui a fost un gest prin care a incercat sa indrepte o eroare, a explicat Mircea Sandu. El a adaugat ca observatorii trebuie sa dea dovada de mai multa flexibilitate in aplicarea regulamentului. “Nu a fost decat un gest de a indrepta o eroare. Chiar daca observatorul n-a incalcat regulamentul trebuie sa dea dovada de mai multa flexibilitate. Pentru ca nu deranja pe nimeni bannerul acela. Dar bannerele cu textele interzise de lege automat ar trebui sa fie scoase din stadion. Eu astept sa fiu primit pentru ca m-am inscris la o audienta la premier. Si cea mai importanta problema este strategia sportului romanesc, lucru pe care nu l-a facut nimeni in ultimii 22 de ani. Sportul romanesc nu are o strategie, iar sportul nu inseamna numai performanta. De aceea avem atatia oameni bolnavi”, a precizat Sandu.