Azi, la ora 04:00, o patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, ce desfasura activitati de prevenire si combatere a furturilor de produse petroliere in zona Urlati a surprins o persoana ce sustragea produs petrolier cu aspect specific de gazolina.
Trecand la identificarea si cercetarea activitatii ilicite, s-a stabilit ca Petre P. de 41 de ani, domiciliat in comuna Iordacheanu, judetul Prahova, operator extractie, sustragea cu ajutorul unei instalatii artizanale, produs petrolier cu aspect specific de gazolina din parcul petrolier unde-si desfasura activitatea. Pana in momentul surprinderii acesta reusise sutragerea a 490 de litri de produs, depozitat in bidoane de plastic si unul de metal de 200 de litri. Produsul urma sa fie transportat cu autoturismul proprietate personala.
In urma prinderii in flagrant, cel in cauza a incercat sa ofere patrulei de jandarmi suma de 1000 lei pentru a nu se lua masurile legale de constatare a infractiunii, lucru refuzat de jandarmi.
Celui in cauza i s-a intocmit dosar cu acte premergatoare pentru fapta susceptibila a fi „furt calificat”, dosar ce va fi inaintat la I.J.P. Prahova, in vederea continuarii cercetarilor, iar aspectul de „dare de mita” a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova.