Aproximativ 140 de jandarmi vor asigura protectia participantilor, ordinea si linistea publica, cu ocazia desfasurarii manifestarilor religioase prilejuite de Izvorul Tamaduirii la Manastirea Ghighiu din localitatea Ghighiu.
Pe timpul slujbei de sfintire a apei, enoriasii vor fi dispusi in interiorul Manastirii Ghighiu iar la terminarea acesteia vor fi indrumati spre culoarul de acces in zona de distribuire a apei sfintite.
Pentru a pastra ordinea in jurul recipientelor de aghiasma, se va monta un dispozitiv format din garduri de protectie, iar accesul enoriasilor in interior, pentru a lua apa sfintita, se va face prin culoare special amenajate.
Misiunile jandarmilor au in vedere, in principal, prevenirea busculadelor; indrumarea publicului spre culoarul special amenajat pentru accesul enoriasilor catre zona de distribuire a apei sfintite; indepartarea persoanelor ce apeleaza la mila publicului si a celor aflate in stare de ebrietate; prevenirea si combaterea oricaror fapte care aduc atingere legilor si normelor de convietuire sociala; depistarea, identificarea si dispunerea masurilor legale impotriva celor care comit fapte antisociale.
Cei prezenti in zonele unde au loc manifestari religioase pot solicita sprijin atat jandarmilor aflati in dispozitiv cat si prin intermediul numarului unic de urgenta 112, in situatia tulburarii ordinii publice sau in cazul in care sunt martorii savarsirii unor antisociale.