Explozia nu a fost urmată de un incendiu. Șase persoane sunt rănite, una dintre victime are arsuri de gradul doi. Explozia nu este într-o zonă de mare pericol, a declarat prefectul Adrian Dobre. Muncitorii curățau zona de canalizare.
ISU nu a intervenit pentru că nu a fost cazul, iar conducerea societăţii a dat asigurări că nu există riscul producerii unei noi explozii şi că activitatea nu a fost întreruptă. De asemenea, muncitorii nu au fost evacuaţi.

Cei şase răniţi au suferit arsuri de gradele I şi II. O persoană a fost rănită mai grav, însă toate victimele se află în afara oricărui pericol. Trei dintre victime sunt cetăţeni austrieci, potrivit Mediafax.

„Cinci dintre cei şase răniţi au suferit arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe mâini, cel de-al şaselea are arsuri pe o suprafaţă mai mare. Nu este exclus ca victimele, care la o primă evaluare par rănite uşor, să fi suferit arsuri ale căilor aeriene superioare, însă starea acestora este stabilă”, a declarat pentru România TV, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, Daniel Nicolae.