Societatea Ecolact Prod SRL, care a distribuit laptele in scoli, din cauza caruia s-au imbolnavit mai multi copii, face precizarea ca laptele este UHT, care se produce pe o instalatie compacta, automata care anuleaza orice risc de contaminare pre sau post ambalare. Temperatura de pasteurizare este de 140 C ceea ce are ca rezultat final sterilizarea laptelui. In paralel cu analizele efectuate de catre autoritatile sanitare, compania a trimis probe de lapte din loturile incriminate, catre mai multe laboratoare acreditate din Romania si U.E. Rezultatul analizelor pentru probele din loturile incriminate, primite de la laboratorul de analize microbiologic pentru produse agroalimentare autorizat RENAR si ANSVSA vin sa indice ferm lipsa oricarei contaminari cu Stafilococ auriu a laptelui procesat in fabrica de la Paulesti, contrar rezultatului pozitiv al buletinului de analiza din cadrul anchetei ANSVSA si DSVSA Prahova in urma careia societatea a fost acuzata pentru punere in consum de produse cu parametri biologici depasiti.
Pentru pagubele materiale si de imagine foarte mari aduse societatii, Societatea Ecolact Prod s-a adesat justitiei in scopul solutionarii juste a acestei cauze.