Spre deosebire de alti ani, angajatii din sistemul sanitar prahovean vor lua tichete cadou de Pasti in functie de bugetul unitatilor sanitare unde sunt angajati.
,,Este o problema delicata, pentru ca multi dintre manageri se lovesc de acel plafon impus de legea din sistemul sanatatii care nu le permite sa acorde cheltuielilor de personal mai mult de 70% din totalul cheltuielilor unitatii. Ca atare, in spitalele judetului se vor acorda tichete cadou de Pasti in functie de bani. De pilda, vor primi tichete angajatii de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, cei de la Spitalul Municipal si de la cel de Pediatrie, tot din Ploiesti, iar pe lista neagra, adica printre angajatii care nu vor primi astfel de tichete se numara cei de la spitalele din Baicoi, Campina, Sinaia’’, ne-a precizat Luminita Gologan, liderul Sanitas, filiala Prahova. Aceasta ne-a mai declarat ca pe tema plafonului impus pentru cheltuielile de personal de 70% a discutat chiar zilele acestea si cu Gratiela Gavrilescu, deputat PNL, Colegiul 3 Prahova, care este si membru in Comisia de sanatate, cerandu-i sa se implice activ si sa propuna eliminarea acestui plafon, deoarece este o masura total incorecta.
Chiar daca nu toti angajatii vor primi tichete cadou, totusi exista o veste buna pentru toti angajatii din sistem: macar salariile vor fi luate mai devreme. ,,Daca in mod normal ziua de salarizare este pe 15 aprilie, Sanitas a facut demersuri la Casa de Sanatate Prahova pentru ca banii sa se dea mai devreme. Nu stiu daca se va putea, dar avem promisiuni in acest sens’’, ne-a mai precizat Luminita Gologan.
La randul sau, Roxana Craciun, directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Prahova, ne-a confirmat, ieri, ca toti salariatii din sanatate isi vor lua salariile mai devreme: ,,E o certitudine, am programat deja ca banii sa fie in Trezorerie pe data de 12 aprilie’’.
C. DOBRE