Ieri, deputatul Attila Korodi a fost nominalizat de UDMR, pentru functia de ministru al Mediului, pe locul ramas vacant dupa demisia lui Laszlo Borbely.
Anuntul a fost facut de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, dupa sedinta Consiliului Permanent al Uniunii. “Imi face onoare aceasta nominalizare din partea Consiliului Permanent si a domnului presedinte Kelemen. Nu o privesc ca pe o sansa, ci ca pe o responsabilitate”, a declarat Attila Korodi.
Acesta are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. In aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.
Laszlo Borbely a demisionat, joia trecuta, din functia de ministru al Mediului, el spunand ca a luat aceasta decizie desi nu are motiv si precizand ca a transmis aceasta hotarare premierului, dar si presedintelui, cu care a avut o intalnire.
Traian Basescu a semnat, ieri, decretul de numire al noului Ministru.