Astazi, se implinesc 7 ani de la castigarea FIBA Europe Cup, singurul trofeu inter-cluburi din vitrina baschetului masculin romanesc. Doi dintre eroii de atunci, Catalin Burlacu si Levente Szijarto, au ramas pe baricade si in acest sezon in care spera sa conduca cu succes pe CSU Asesoft catre castigarea unui nou titlu de campioana. In plus, Sorin Hartman a trecut pe banca tehnica ?i se ocupa de descoperirea viitorilor campioni.

Pe 10 aprilie 2005, in fata a peste 3000 de oameni prezenti in Sala Olimpia, CSU Asesoft castiga Final Four-ul FIBA Europe Cup. In finala, alb-albastrii pregatiti pe atunci de Mladen Jojic treceau la limita, scor 75-74, de Lokomotiv Rostov, in urma a doua aruncari libere transformate de Kuzmanovic, cu 6 secunde inaintea finalului de meci.

In partida de atunci, Catalin Burlacu izbutea 12 puncte, 3 recuperari si 4 pase decisive, iar Levente Szijarto petrecea 9 minute pe parchet, timp in care bifa o pasa decisiva. Cu o zi inainte, in semifinale, CSU Asesoft depasea pe BC Banvit din Turcia, cu 83-69, luandu-si astfel revansa pentru infrangerea suferita in ultimul act al turneul final paneuropean.

In sezonul de poveste 2004-2005 al FIBA Europe Cup, CSU Asesoft reusea performanta de a elimina, in drumul spre finala, echipe precum Apollon Limassol (Cipru), Spartak Euroins Sofia (Bulgaria), BC Boncourt (Elvetia) si BC Banvit (Turcia).

www.csuasesoft.ro