Magistratii din cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Prahova au decis sambata, 3 martie a.c., arestarea preventiva, pentru 20 de zile, a lui I.L.V. in varsta de 22 de ani, din Slanic. Initial, acesta a fost retinut preventiv de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, in urma unei perchezitii derulate la domiciliul acestuia, in noaptea de vineri, 2 martie a.c., spre sambata, 3 martie a.c..
I.L.V. este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de introducere in tara de droguri de risc, trafic de droguri de risc, comercializare de droguri de risc catre consumatori minori, furt de energie electrica in forma calificata.
Potrivit rechizitoriului intocmit de catre procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiesti, „inculpatul a introdus in tara, in cursul anului 2010, 100 de grame de rezina de canabis si seminte de canabis, pe care, ulterior, le-a plantat la domiciliul sau din Slanic, si a recoltat inflorescentele. Cu ocazia perchezitiei derulate la domiciliul sau, au fost gasite si ridicate cinci plante de canabis, aflate in diverse stadii de dezvoltare, care aveau conditii de luminozitate, caldura si ventilatie create de catre inculpat, precum si un sac care continea cantitatea de 900,10 grame de materie vegetala si tulpini vegetale cu aspect specific plantei de canabis.
De asemenea, in podul casei a fost descoperit un spatiu amenajat unde urmau sa fie transportate plantele de canabis atunci cand se aflau la maturitate. Pentru realizarea microserei necesare dezvoltarii plantelor de canabis – becuri, neon si foehn, care functionau non-stop – inculpatul s-a bransat ilegal la energia electrica”.
Potrivit acelorasi anchetatori, I.L.V. a folosit o parte din droguri atat pentru consum propriu, cat si pentru a le oferi spre consum altor persoane, printre care si minori.
Hotararea magistratilor Tribunalului Prahova este definitiva, deoarece nici inculpatul si nici procurorii nu au inaintat recurs la decizia pronuntata.
Fl. TANASESCU