Dupa ce au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului in valoare de aproximativ 2.750.000 de lei, patru indivizi – trei din Prahova si unul din judetul Brasov – au fost arestati preventiv, in urma deciziei magistratilor Tribunalului Prahova.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, ofiteri de investigatii din Prahova si Brasov, cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului de Interventie Rapida (SIR), sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, au efectuat cinci perchezitii la imobile si spatii comerciale detinute de catre cei patru suspecti de fraude in tranzactiile intracomunitare in Ploiesti, Buzau si Boldesti- Scaeni.
In urma descinderilor au fost ridicate mai multe inscrisuri emise in numele societatilor comerciale folosite de acestia, opt calculatoare – care urmeaza sa fie valorificate la intocmirea rechizitoriului. De asemenea, au fost confiscate bauturi alcoolice in valoare de 120.000 de lei, un autoturism in valoare de aproximativ 5.000 de euro si suma de 12.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, a reiesit ca “in perioada ianuarie – martie a.c., cei patru – G.N. (din Brasov), K.R. (din Prejmer), M.M. si L.M. (ambii din Ploiesti) – au achizitionat marfuri de la societati comerciale din Romania, simuland o livrare intracomunitara scutita de la plata TVA catre alte societati comerciale din Bulgaria. In realitate, marfa era comercializata tot pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor societati comerciale <>. S-a stabilit ca, prin aceasta modalitate, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 2.300.000 de lei. (…) Totodata, in perioada noiembrie 2008 – mai 2011, cei patru suspecti au achizitionat ulei comestibil de la societati comerciale din Bulgaria, produs scutit de plata TVA, pe care l-au introdus in tara si l-au vandut. Aceste operatiuni au fost efectuate fara a inregistra marfa achizitionata si fara sa se achite TVA aferenta si impozitul pe profit obtinut. Bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat si de aceasta data cu aproximativ 450.000 de lei”.
In paralel, G.N. este cercetat si pentru savarsirea mai multor infractiuni de inselaciune cu file CEC si bilete la ordin, prin care au fost inselate mai multe societati cu suma de 450.000 de lei.
Fl. TANASESCU