Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.
Vântul spulberă zăpada pe DN67C Novaci – Rânca, iar între kilometrii 23 şi 34, cu toate că nu ninge, stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară între unu şi trei centimetri. Se acţionează cu cinci utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Având în vedere că pe porţiunea amintită drumul are declivitate mare, le recomandăm automobiliştilor care se îndreaptă înspre Rânca să monteze pe roţi lanţuri antiderapante.
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere din ţară, însă stratul de zăpadă de pe carosabil este nesemnificativ, fiind în amestec cu material antiderapant. Semnalăm în acest sens: DN10-zona Siriu, DN73-zona Rucăr, DN71-Glod – Sinaia şi DN12C – Lacu Roşu.
Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar când ceaţa reduce vizibilitatea semnificativ să folosească luminile specifice împreună cu cele de întâlnire.