Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anuntate drumuri nationale cu circulatia auto intrerupta, nici probleme majore de fluenta pe principalele artere rutiere.
Pe DN1 Brasov – Bucuresti traficul auto se desfasoara normal, iar carosabilul este uscat. Totusi, daca in a doua parte a zilei sensul catre Capitala se va aglomera, recomandam folosirea rutei ocolitoare DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti.
Semnalam ca exista inca tronsoane de drumuri nationale pe care circulatia rutiera se desfasoare mai dificil, in conditii de iarna. Mentionam aici DN2 Granicesti – Siret, in judetul Suceava, DN13E Zagon – Barcani si DN2D, la Ojdula, ambele in judetul Covasna si DN7A Groapa Seaca – Jiet, in Hunedoara.
Intrucat si la aceasta ora sunt anuntate drumuri nationale pe care cad precipitatii si pentru ca mai multe zone din tara se afla sub incidenta unei informari ANM de vant puternic, facem unele recomandari conducatorilor auto. Acestia sunt sfatuiti ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să îi determine pe toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să işi cupleze centura si să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
Referitor la conducerea autovehiculului in conditii de vant puternic, soferii trebuie să-şi sporească prudenţa mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.