„La alegerile locale din acest an, candidatii la functia de primar ai Filialei Prahova a Uniunii Social Liberale vor obtine aproximativ 60 la suta din totalul functiilor de la nivel de judet (n.n. – 104 primari)”, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Mircea Cosma, presedintele Organizatiei Prahova a PSD. Cu acest prilej, a fost prezentat si algoritmul politic al candidatilor la functia de primar: PSD – 53 de candidaturi, PNL – 46, PC – 5, insa lista va deveni oficiala maine sau poimaine, cand va fi validata de catre forul central al USL.

Pentru desemnarea candidatilor la alegerile locale din iunie a.c. din partea USL, despre care v-am informat intr-o editie recenta a cotidianului nostru, negocierile intre reprezentantii celor trei partide care formeaza Uniunea la nivel judetean – PSD, PNL si PC – au fost, din cate ni s-a precizat, destul de dure, pe alocuri. „In final, in cazul candidatilor la functia de primar s-a optat asupra persoanelor cu cele mai mari sanse la vot, adevar de care sunt convinsi chiar si unii pedelisti. Bunaoara, organizatia PDL din Filipestii de Targ, care are 60 de membri, a solicitat sa treaca, in corpore, la PSD. Ne-au predat chiar si carnetele de membru PDL”, a declarat Mircea Cosma. Fenomenul de parasire a barcii partidelor aflate la guvernare nu este unul izolat, si la portile PNL si PC din Prahova batand, in ultima perioada, potrivit liderilor Mircea Rosca si Laurentiu Rebega, peste 200 si, respectiv, 100 de membri apartinand altor formatiuni politice.
Revenind la candidaturi, pentru fotoliul de primar la Busteni, de exemplu, Filiala Prahova a USL merge pe mana unui membru PC. Intrebat ce sanse are acesta in fata actualului primar, pedelistul Emanoil Savin, liderul Organizatiei Prahova a PNL a raspuns: „In ultimii ani, Savin a tot alergat sa-i ajute pe edilii localitatilor vecine, deci este foarte obosit. Poate, din acest motiv, de pilda, zac nerezolvate la primarie, de ani buni, sute de cereri de atribuire de terenuri pentru construirea de locuinte destinate tinerilor casatoriti. Asadar, in opinia mea, sunt sanse mari ca Emanoil Savin sa piarda in fata candidatului PC”.

D. CONSTANTIN