În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră. Acţiunea are menirea de a atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastra. Anul acesta primăria Ploieşti va susţine Ora Pământului. Aşa că reprezentantii municipalitatii au anunţat că astăzi, între orele 20:30 – 21:30, iluminiatul public va fi oprit în tot oraşul. În şedinţa de vineri a consiliului local însă s-a cerut ca iluminatul să nu fie întrerupt în cartierul Mihai Bravu, unde se află stadionul Ilie Oană, pe care se va desfășura, de la ora 19:00, meciul Petrolul – FC Brașov.
Tot astăzi, începând cu ora 20:30, în zona pietonală din faţa Palatului Administrativ, aproximativ 500 de tineri ploieşteni vor crea din lumânări sigla Orei Pământului şi cuvântul Ploieşti.
În acest week-end primăria Ploieşti va marca şi Ziua Internaţinală a Conştientizării Autismului. Astfel, zona pietonală din faţa Palatului Administrativ va fi iluminată în culoarea albastră, aceasta fiind considerată simbolul autismului.