FC Timisoara si-a recuperat palmaresul printr-o hotarare a TAS

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara, Marian Iancu (in foto), a anuntat, pe site-ul oficial, ca gruparea banateana si-a recuperat palmaresul si toate drepturile conexe de la societatea condusa de Claudiu Zambon printr-o hotarare a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. “Dupa patru ani de actiuni cu temei juridic pentru recuperarea palmaresului si tuturor drepturilor conexe ale fotbalului alb-violet, TAS a decis ca acestea au fost, sunt si vor ramane la Timisoara! Luni, 19 martie, vom cere Comitetului Executiv al FRF sa puna in aplicare hotararea TAS”, se mentioneaza intr-un comunicat semnat de Marian Iancu. Pe site-ul oficial al FC Timisoara este anexata o fotocopie a hotararii TAS. FC Timisoara, gruparea din Liga a II-a, prezidata de Marian Iancu, si Poli Timisoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, isi disputa de peste cinci ani palmaresul si insemnele Politehnicii Timisoara, club fondat in 1921.

Jucatorii de nationala ai Romaniei trec prin momente de cosmar la echipele lor de club din Europa

Daca in ultimii ani, Romania s-a obisnuit sa vada romani in fazele finale ale Cupelor Europene si chiar castigatori de trofee importante, 2012 a inceput ca un cosmar pentru cei mai importanti stranieri ai nationalei lui Piturca. Vremurile in care Inter, Sahtior si Porto castigau trofee in Europa cu un roman titlular de baza par imposibile in 2012.
Cei mai importanti jucatori pe care Romania ii are trimisi in campionatele din Europa au un inceput de sezon de cosmar. Mutu joaca un meci din 3, Goian trebuie sa joace pe un salariu mai mic decat la Steaua, Torje i-a dezamagit pe italieni, Sapunaru, Radu Stefan si Banel s-au accidentat tocmai cand erau vazuti ca solutii de baza pentru echipele lor, iar Marica e introdus pe teren la
Schalke doar cand ramane unica varianta pentru antrenorul nemtilor. Adus la Cesena ca un lider si un superstar, Mutu a marcat prea putine goluri ca s-o ridice pe Cesena mai sus de ultimul loc in Italia. Mutu alearga mai mult dupa recordul lui Hagi la nationala, iar dupa ce a fost prins la un clasic pahar dupa meciul cu Uruguay, italienii l-au criticat si i-au transmis sa joace pe teren, nu pe mese. Cele 7 goluri marcate de el in Italia in acest sezon nu il mai recomanda pentru un post de titular la ultima clasata din Serie A. Mutu joaca acum un meci din 3 la Cesena. Out din Liga, poate out si din vara de la Inter, cand ii expira contractul, Chivu nu trece prin cel mai bun moment in Italia. Fostul capitan al nationalei a primit un mesaj indirect si de la Moratti, care l-a anuntat ca “la Inter e nevoie de o noua echipa, o noua generatie de jucatori”. Pentru Chivu exista variante de transfer. Juventus si Napoli sunt doua cluburi vehiculate in presa italiana ca l-ar urmari pentru o mutare din vara.