In Romania, exceptand sporturile de echipa, exista foarte putini sportivi care chiar castiga bani de pe urma activitatii pe care o practica. Dar, cu toate acestea, multi copii sunt atrasi de mirajul sportului, alegand sa inceapa o cariera in domeniu.
Unii ajung sa renunte, la un moment dat, cand dau de primele obstacole, considerand ca este inutil sa-si distruga anii adolescentei pentru ceva nesigur in viitor. Dar, exista si alte exemple de sportivi pentru care participarea sportiva reprezinta mai mult decat un simplu moft.
Si, chiar daca nu au conditiile necesare pentru a se dezvolta corespunzator in scopul de a atinge varful piramidei, multi dintre acestia aleg sa continue sa se lupte pentru visul de a castiga. Deoarece, in momentul in care sunt prezenti pe terenul de joc, nu mai conteaza modul pregatirii, ceea ce au sau nu au, ci singurul lucru pe care il vizeaza este obtinerea primului loc.
Este suficient sa intri intr-o sala la un campionat de atletism pentru a vedea pasiunea din ochii celor prezenti pe pista de concurs. Unii dintre ei izbucnesc in plans atunci cand nu reusesc sa ajunga unde si-au propus. Dar, nu se dau batuti, si continua, indiferent de obstacolele vazute sau nevazute care apar in fata lor, in drumul spre cariera visata, chiar daca stiu ca exista posibilitatea de a nu se indrepta exact acolo unde isi doresc.
Din pacate, recunoasterea acestor sportivi nu este direct proportionala cu pasiunea pe care o au pentru ceea ce fac. Dar, poate prin aceasta determinare aratata la fiecare competitie, vor reusi sa-i inspire pe ceilalti din jur si, astfel, sa schimbe, usor-usor, lumea.
Petre APOSTOL