Magistratii Tribunalului Prahova au admis, ieri, propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti, in sensul prelungirii arestarii preventive cu inca 20 de zile, de la data de 24 martie pana la data de 12 aprilie a.c. inclusiv, in cazul inculpatelor Irina Sandu si Lorena Paun, in prezent aflate in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova. Acestea sunt cercetate pentru aderarea la un grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
De asemenea, in comunicatul remis presei de Tribunalul Prahova se mai arata ca in acelasi dosar, tot ieri, a fost dispusa prelungirea masurii arestarii preventive pe o perioada de 10 zile, de la data de 3 aprilie a.c. pana la data de 12 aprilie a.c. inclusiv, pentru inculpatii Zamfir Sandu, Cosmin Sandu, Florin Sandu, Ion Paul Busa si Lorentz Curca, toti incarcerati in arestul IJP Prahova. Impotriva acestei sentinte, pronuntata de sectia penala a Tribunalului Prahova, inculpatii pot exercita calea de atac a recursului, in termen de 24 de ore de la comunicare.
Asa cum v-am mai informat, gruparea condusa de Sandu Zamfir, zis „Austrianu”, era profilata pe comiterea de inselaciuni cu masini de lux si santaj, prejudiciul estimat de anchetatori depasind 150.000 de euro. Dupa ce au fost pagubite cu zeci de mii de euro, fiecare, sapte victime au sesizat politia, cu toate ca au fost amenintate cu moartea daca fac acest lucru, de catre membrii clanului „Austrianu”.
C.D.