Până la Paşte mai avem puţin mai mult de o lună, dar ar trebui să începeţi deja să vă pregătiţi de sărbătoarea Învierii Domnului. Asta pentru a nu fi nevoiţi să scoateţi prea mulţi bani odată din buzunare.
Masa pascală va fi mult mai scumpă anul acesta, deoarece preţurile alimentelor tradiţionale au crescut simţitor faţă de 2011.
Dacă anul trecut kilogramul de carne de miel costa 13 lei, în viu, sau 20 de lei, tranşat, acum preţul ajunge la 15 lei, respectiv 25 de lei.
Preţul unui ou este de două ori mai mare anul acesta, un leu, faţă de numai 50 de bani, în 2011.
Legumele se vor scumpi şi ele, mai ales că multe zone au fost afectate de zăpezile din februarie. Numai în judeţul Vrancea peste 60 la sută din solare au fost distruse de zăpezi.
În 2012, creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele pe 15 aprilie.

www.rtv.net.