* Expertii considera ca poftele apar din mai multe cauze, ce tin de evolutie, factori psihologici ca stresul sau nefericirea si, uneori, nevoia efectiva pentru un anumit tip de mancare. “Este esential sa tinem seama de faptul ca pofta de mancare nu este, pur si simplu, foame”, a spus profesorul Andrew Hill, directorul sectiei de Psihiatrie si Stiinte Comportamentale de la Universitatea Leeds. Foamea este felul in care corpul se asigura ca primeste energia necesara, sub forma nutrientilor din mancare.

* Cercetatorii americani au intocmit lista neagra a ingredientelor periculoase din trusa de machiaj. Un studiu recent efectuat de FDA (America’s Food and Drug Administration) s-a soldat cu rezultate ingrijoratoare: o multime de substante periculoase au fost gasite in produsele de machiaj, informeaza fda.gov.com. Atent analizate din punct de vedere chimic, glossul, mascara, fondul de ten si fardul de pleoape au relevat in compozitie cel putin unul dintre metalele periculoase, printre care arsenic, cadmiu, nichel si seleniu. Mai ingrijorator a fost insa faptul ca aceste substante periculoase nici macar nu erau mentionate pe eticheta produselor. Intr-o cantitate mica, substantele nocive nu pot dauna, insa, in timp, aceste elemente pot fi stocate de organism.

* Carnea tocata e o sursa mai probabila de bacterii periculoase decat cea macra, iar laptele nepasteurizat e riscant mai ales la copii si gravide. Bolile digestive, dar si alte afectiuni grave pot fi provocate de mai multe tipuri de bacterii care traiesc pe multe dintre alimentele pe care le consumam cu regularitate.

* Ceaiul verde este pe cat de usor de preparat, pe atat de sanatos. Infuzia reduce riscul de osteoporoza, cancer si afectiuni cardiace. Contine cantitati importante de flavonoide si polifenoli, antioxidanti naturali care protejeaza celulele de substantele cancerigene. Inhiba, de asemenea, procesul de crestere a tumorilor.

* Fumatul este unul dintre cei mai mari inamici in relatiile de cuplu. Potrivit studiilor recente, intr-o familie in care unul dintre parteneri fumeaza, riscul de cancer este semnificativ mai mare pentru celalalt. Practic, intr-o familie in care sotul fumeaza, sotia este expusa fumatului pasiv. Inca din anii ‘80 s-a demonstrat cresterea importanta a riscului de cancer pulmonar al sotiilor nefumatoare ai caror soti fumeaza in casa. Mai mult, simpla expunere la fum de tutun timp de 30 de minute creste riscul de infarct miocardic acut cu 30%.