BC Miercurea Ciuc – CSU Asesoft, astazi, ora 18:00
Dupa furtuna vine si vreme buna. De data aceasta, si pentru jucatorii lui CSU Asesoft, care, in cadrul etapei a 24-a, evolueaza la Miercurea Ciuc in compania uneia dintre codasele ierahiei. Formatia gazda, cu doar doua victorii la activ – ambele obtinute in fata Politehnicii Iasi – pare o prada usoara, la prima vedere, pentru Burlacu si colegii sai, care au facut deplasarea in Harghita inca de vineri.
Vicecampioana Romaniei a incheiat neinvinsa o luna februarie in care echipele aflate in plutonul fruntas nu au ezitat sa-si puna piedici in mod regulat. Acum, ploiestenii au sansa sa-si incarce bateriile pentru finalul sezonului, din moment ce urmatoarele 4 partide le prilejuiesc adversari ceva mai facili, 3 dintre acestia iesiti de mult din ecuatia playoff-ului.
Cu o echipa ticsita de baschetbalisti de peste Ocean, BC Miercurea Ciuc nu a reusit nici in acest sezon sa-si depaseasca conditia. Fara sa se poata baza pe nici macar un jucator roman de calitate, si, in multe randuri, decimata de accidentari, formatia harghiteana practic nu a existat pe terenuri straine.
In schimb, in fata propriilor suporteri, ciucanii erau gata-gata sa rapuna campioana U Mobitelco, dupa ce, in debutul sezonului, le-au dat mult de furca si celor de la BC Mures. Asta, in timp ce Energia Rovinari si Dinamo Bucuresti s-au intrebuintat serios in fata lui Long, Tucker sau Dies, pentru a evita infrangeri putin probabile inaintea jocurilor. De remarcat ar fi si prezenta croatului Erceg, principala arma ofensiva a ciucanilor in partida tur, cand a incheiat cu 16 puncte si 16 recuperari.
Bogdan CHITIC