Ion Stoica Daliss, fostul sef al Politiei din Colceag, ramane in arest. Acest lucru l-au hotarat, ieri, magistratii din cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Prahova, respingand astfel cererea formulata de catre inculpat, de a fi judecat in libertate. Decizia poate fi atacata cu recurs.
Reamintim ca, dupa cum am mai scris in ziarul nostru, Ion Stoica Daliss, in varsta de 44 de ani, este cercetat penal pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta, instigare la furt si la purtare abuziva, fiind arestat preventiv la sfarsitul lunii noiembrie 2011.
Potrivit anchetatorilor, politistul a pretins si a primit, in mai multe randuri, bunuri si foloase de la administratorii unor societati comerciale din Colceag, cu scopul de a nu-i sanctiona contraventional sau de a nu le intocmi dosare penale. Acestia, pentru a nu primi amenzi, cotizau la… seful de post.
De asemenea, desi a fost sesizat de mai multi locuitori ai comunei cu privire la savarsirea unor fapte penale de catre anumiti autori, Ion Stoica Daliss nu a intocmit dosare penale si, prin urmare, infractorii nu au fost trasi la raspundere penala.
Fl. TANASESCU